Indy Soemodihardjo

Hi mijn naam is Indy,

Op dit moment volg ik een fotografie opleiding op het Grafisch Lyceum in Rotterdam. In deze laatste periode van mijn tweede leerjaar ben ik heel druk bezig met de laatste eindopdrachten voordat ik op stage mag. Voor deze grote eindopdracht moet ik een serie foto’s maken voor onze eindexpositie.

Bij deze eindexpositie zullen alle tweedejaars studenten van de opleiding fotografie hun serie exposeren.

 

Nu is een onderdeel van deze eindopdracht Crowdfunding en het ophalen van geld zodat je uiteindelijk je serie kan exposeren hoe jij het wilt met een bedrag die je zelf hebt opgehaald.

 

Ik zal u even kort vertellen waar mijn serie over gaat:

 

Ik ben zelf opgegroeid in de periode waar Social-Media een heel groot onderdeel is in het leven van jongeren. Online plaatst altijd iedereen alleen maar het ‘perfecte leven’ en laten we alleen zien hoe perfect en succesvol alles is in ons leven. Denk aan eindeloze vakantie foto’s, stelletjes die altijd gelukkig zijn samen, de perfecte familie, uitgaansfoto’s en zo kan ik nog heel lang verder gaan.

Jongeren geloven alles wat ze zien of denken te zien en lezen online.

 

Ik merk dat ik dit onbewust zelf een tijdje ook heb gedaan. Ik postte alleen maar blije foto’s, vakantie foto’s, snapchats van uitgaan, lunchen met vrienden, hoe goed alles wel niet ging met mijn familie enzovoort. Terwijl ik eigenlijk een tijdje juist helemaal niet happy was en ik vaak niet eens uit durfde te gaan. En toch wilde ik dat mensen dachten dat het allemaal goed ging met me. Doordat ik ook tijdens deze periode zo veel happy posts heb gedeeld op Social Media en jongeren altijd geloven wat ze zien, is er naast familie en mijn beste vriendin niemand die hiervan af weet of dit zou geloven.

 

Perfect meets Real life.

 

Omdat dit zo actueel is en ik zelf ervaring heb met deze situatie heeft dit me geïnspireerd voor mijn eindexpositie concept.

 

Hoe breng ik dit in beeld?

Mijn serie gaat bestaan uit 3 tweeluiken, aan de ene kant de perfecte foto (wat jongeren op social media zouden plaatsen) en aan de andere kant de realistische kant.

Omdat ik modefotografie en conceptuele fotografie heel tof vind wil ik dit in deze serie combineren.

Voor mijn eindexpositie wil ik mijn concept uittypen als verhaal in een dagboek.

Alle donaties zullen zeer nuttig gebruikt worden. Voor onder andere de locaties die gehuurd moet worden, de foto’s uit te printen voor de expositie, styling en visagie modellen, visitekaartjes en tegenprestaties.

Ook zal ik dit bedrag willen gebruiken voor een begin van een website voor mijn portfolio.

Alle kleine beetjes zouden mij heel erg helpen om mijn eindexpositie tot een succes te maken, zodat ik trots kan zijn op het eindresultaat en zo nog veel meer kan gaan leren op stage hierna.

 

Voor nu wil ik u alvast van harte bedanken en u kunt altijd contact opnemen met mij via het volgende email-adres:

 

 

Liefs,

 

Indy Soemodihardjo

Tegenprestatie 1:

Voor €5,- krijgt u naamsvermelding op de lijst bij de expositie.

Tegenprestatie 2:

Voor €10,- krijgt u naamsvermelding bij de expositie en een ansichtkaartje.

Tegenprestatie 3:

Voor €25,- krijgt u naamsvermelding bij de expositie, een ansichtkaartje en uitnodiging voor de expositie.

Tegenprestatie 4:

Voor €50,- krijgt u naamsvermelding bij de expositie, een ansichtkaartje, uitnodiging voor de expositie en een goodiebag.

Tegenprestatie 5:

Voor €100,- krijgt u naamsvermelding bij de expositie, een ansichtkaartje, uitnodiging voor de expositie, een goodiebag en 20% korting op een shoot

Doel bedrag:                       €250,- 

Gedoneerd bedrag:           €0,-

© 2019 by afdeling fotografie Grafisch Lyceum Rotterdam

GLR

Fotografie

crowdfunding