Isabella Ciucci

Wie ben ik?

Hallo, ik ben Isabella Ciucci. Tweedejaars fotografie student aan het Grafisch Lyceum Rotterdam. Voordat ik in februari 2020 stage ga lopen moet ik een expositie houden op school. Nu lopen mijn creatieve ideeën in een paar seconden aardig financieel uit de hand. Daarom ben ik deze crowdfund actie begonnen want alle kleine beetjes helpen.

 

Mijn expositie

Voor deze expositie ben ik van plan om analoog te gaan fotograferen. Ook wil ik de foto’s uiteindelijk geprint exposeren. De mensen die nog weten hoe dit moet weten ook dat de kosten voor het rolletje met daarbij het ontwikkelen en de kosten van de prints erg hoog liggen.  Daarom vraag ik jullie hulp. Door een paar euro te doneren kunt u mij helpen om mijn idee werkelijkheid te maken. Het geld dat over blijft van de crowdfund actie wordt gedoneerd aan stichting MIND. Ik heb deze stichting gekozen omdat de foto’s die worden geëxposeerd over de mentale ziekte depressie gaat. Het uiteindelijke doel bedrag is 200 euro maar hoe meer er wordt gedoneerd, hoe geslaagder mijn expositie zal gaan worden.

 

 

Concept fotoserie

Depressiviteit, het gevoel dat ik geen emotie had en mezelf dus leeg voelde terwijl er nog zo veel in mijn hoofd om ging.

De foto’s worden analoog gemaakt zodat ik uiteindelijk negatieven heb. Het woord negatief heeft natuurlijk meerdere betekenissen. Zo heb je het negatief waar uiteindelijk de foto op staat maar ook staat het voor het tegenovergestelde van positief denken.

Ik wil dit gevoel weergeven door foto’s te maken op drukbezochte plekken waar een iemand in de belangstelling staat. Deze foto’s worden uitgeprint en uiteindelijk zal ik de persoon die in de belangstelling staat onherkenbaar maken door er inkt-, of verfvlekken op te maken en op de plek waar de persoon staat te krassen.

De kleuren die ik voor de verf of inkt ga gebruiken ga ik bepalen met een ring waarvan de kleur verandert door hoe ik mezelf op het moment voel als ik deze aanpassingen op de foto’s ga doen. Ik wil deze foto’s op een locatie maken waar veel geometrie in zit zodat er spanning in de foto ontstaat.

 

Ik heb ervoor gekozen om de foto’s van de mensen die dicht bij mij staan te maken omdat hun mij hebben geholpen (en soms nog steeds helpen) toen ik depressief was. Maar ook omdat ik op dat moment zo in mijn eigen wereld leefde en al snel dacht dat iedereen zich zo voelde als ik. Dus zag ik hun op dezelfde negatieve manier als hoe ik mij toen voelde.

Tegenprestatie 1:

Voor €5,- krijgt u naamsvermelding op de lijst met donateurs bij de expositie.

Tegenprestatie 2:

Voor €10,- krijgt u een set ansichtkaarten van geëxposeerde foto’s.

Tegenprestatie 3:

Voor €20,- krijgt u een afdruk van een geëxposeerde foto op 30x45 cm.

Tegenprestatie 4:

Voor €50,- krijgt u afdrukken van alle geëxposeerde foto’s op 20x30.

Tegenprestatie 5:

Voor €100,- krijgt u afdrukken van alle geëxposeerde foto’s op 30x45.

Doel bedrag:                       €200,- 

Gedoneerd bedrag:           €348,50

© 2019 by afdeling fotografie Grafisch Lyceum Rotterdam

GLR

Fotografie

crowdfunding