Tessa van der Velde

Ik ben Tessa van der Velde. Ik ga mijn eerste expositie houden en daarbij heb ik jullie hulp nodig!

 

Een stukje over mij: Ik ben Tessa van der Velde, ik ben een tweedejaars student aan het Grafisch Lyceum Rotterdam en ik studeer fotografie. Tijdens deze studie ben ik hard aan het werk om een mooie expositie op school samen te stellen.

 

Het project: Ik ben onlangs een project gestart waarin ik op safari ga. “Maar Tessa, je woont in Nederland, dat kan toch niet?” Inderdaad! Dat kan niet, dus ik ga op een speciaal soort safari, namelijk op safari door de dierentuinen van Nederland. In dit project wil ik portretten gaan maken van de dieren die in een dierentuin wonen, je weet namelijk nooit wat je aantreft, hele verdrietige blikken? Juist hele gelukkige blikken? Speelse kleintjes? Speelse volwassenen misschien wel.

 

Relevantie: Als student fotograaf ga je aan de gang met allemaal verschillende stijlen fotografie, om uit te zoeken wat je leuk vindt om te doen, welke projecten het leukst waren, op welke foto’s je uiteindelijk het trotst bent. Ik heb voor school al zo veel verschillende dingen geprobeerd zoals Portret, Food, Macro, Architectuur en meer. Uiteindelijk zal je je gemaakte werk moeten laten zien op een expositie die elke 2e jaars moet doen, nu is het zo dat we nog een kans hebben om werk te maken die we met trots kunnen laten zien. En gek genoeg ben ik erachter gekomen wat ik tot nu toe het leukste vind om te doen toen ik helemaal niet met school bezig was.

 

Het proces: Ik ben met het project begonnen toen ik op een uitje naar een dierentuin ging en besloot mijn camera mee te nemen. Toen ben ik begonnen met schieten en aan het eind van de dag had een volle SD kaart met daarop meer dan 1000 foto’s. Ik had nog nooit zoveel plezier gehad met een onderwerp fotograferen. Daarna heb ik dus besloten hier een project van te maken en ermee verder te gaan door alle dierentuinen af te gaan. Je zou zeggen dat er in een dierentuin niet veel interessants te fotograferen is omdat de dieren niet vrij in de natuur lopen, maar ik vind toch dat je er toch wel hele mooie plaatjes uit kan halen, als je maar goed kijkt.

 

De publicatie: de beelden die ik heb gemaakt aan het eind van dit project samen met wat ander werk wil ik laten zien in de vorm van een boek en A3 prints. En dat wil ik laten zien op mijn eerste ooit expositie, waar professionele fotografen komen om mijn werk te beoordelen.

 

Donaties: Ik heb jullie hulp hard nodig om de kosten voor mijn safari en de drukkosten te kunnen financieren! Daarom kun je doneren voor verschillende tegenprestaties of omdat je het belangrijk vindt (net als ik) dat een fotograaf plezier heeft tijdens het uitvoeren van een project en dat mijn eerste expositie een succes moet worden!

 

Dankjewel!!

Tessa

Tegenprestatie 1:

Voor €5,- krijgt u naamsvermelding op de lijst met donateurs bij de expositie.

Tegenprestatie 2:

Voor €5,- tot €15,- krijgt u A5 formaat kaart van een foto uit de serie.

Tegenprestatie 3:

Voor €15,- tot €30,- krijgt u A4 print van een foto uit de serie.

Tegenprestatie 4:

Voor €30,- of hoger krijgt u een linnen tasje bedrukt met een foto uit de serie.

Doel bedrag:                       €500,- 

Gedoneerd bedrag:           €120,-

© 2019 by afdeling fotografie Grafisch Lyceum Rotterdam

GLR

Fotografie

crowdfunding